CavallunaCavalluna

FAQ

Algemeen

 • Zijn er kluisjes of een garderobe aanwezig?

  Er zijn kluisjes aanwezig. Deze kosten € 7,- per kluisje.

  Het mee naar binnen nemen van grote en onhandige voorwerpen en met name van koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) is niet toegestaan. We raden u aan deze niet mee te brengen.

  De directie is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d. 

 • Mag ik een foto- of videocamera meenemen?

  Het is conform de richtlijnen van Ahoy niet toegestaan om tijdens evenementen te fotograferen. In de praktijk blijkt dat, zeker met de mobiele telefoons met camera, handhaving van deze regel lastig is. Als richtlijn hanteren wij daarom dat gebruik van professionele apparatuur niet is toegestaan. Een van de kenmerken voor een camera die niet wordt toegestaan is of de lens af schroefbaar is. Ook is het niet toegestaan om flits te gebruiken. Het maken van foto’s en video’s is enkel bedoelt voor persoonlijke, en dus niet voor commerciële doeleinden. Meer informatie voor pers vind je hier.

 • Kan ik de paarden aaien?

  Vaak is het mogelijk om de paarden aan het einde van de show te aaien. Dit geldt voor bezoekers met arena vloerplaatsen. Let hierbij op de instructies van de ruiter en houd de reactie van het paard in de gaten. Als de paarden wegkijken of een signaal van ongemak afgeven, wees dan respectvol en stop met aaien. CAVALLUNA is niet verantwoordelijk voor de mogelijke gevolgen.

 • Is Cavalluna toegankelijk voor mindervaliden?

  Ja, Rotterdam Ahoy biedt vele faciliteiten voor mindervaliden. Zo is er een taxistandplaats, speciale parkeerplaatsen op het grote parkeerterrein, liften, speciaal aangepaste toiletten en meer. Desgewenst kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen.

  Elke CAVALLUNA show heeft speciale rolstoeltickets. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart.

 • Wat zijn de openingstijden?

  De deuren openen gemiddeld 60 tot 90 minuten voorafgaand aan de show.

 • Wat is de duur van de show?

  De show duurt ongeveer 2,5 uur en heeft een pauze van ongeveer 30 minuten.

 • Ik ben iets verloren tijdens Cavalluna. Wie kan ik bellen om te vragen of het gevonden is?

  Gevonden voorwerpen en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven en bewaard bij de portiersloge van Rotterdam Ahoy. Je kunt de portier bereiken via telefoonnummer 010 - 293 3124.

Tickets

 • Moet ik mijn tickets uitprinten?

  Nee, dit is niet nodig. Je kan je tickets vanaf je mobiele telefoon laten scannen. Print de ticket wel uit als je geen mobiele telefoon hebt.

 • Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

  Neem contact op met de ticketprovider eventim.nl. Zij zullen je helpen met het vinden van een oplossing.

 • Kan ik Cavalluna tickets cadeau geven?

  Zeker! Daarnaast bieden we leuke cadeau enveloppen om het geven van jouw cadeau nog leuker te maken:

 • Waar kan ik tickets bestellen?

  Kaarten zijn te koop bij Eventim. Kijk hier voor alle verkoopinformatie.

Bereikbaarheid

 • Hoe kan ik Rotterdam Ahoy het beste bereiken?

  Adres:

  Rotterdam Ahoy

  Ahoyweg 10

  3084 BA, Rotterdam

  Auto

  Rotterdam Ahoy is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf Ring Rotterdam Zuid (A15). Lees meer over de bereikbaarheid van Ahoy. Als er bijzonderheden zijn (bijvoorbeeld wegwerkzaamheden die bij Ahoy bekend zijn), staat dit aangegeven in de agenda op de website.

  Openbaar vervoer

  Ahoy is het best te bereiken vanaf bus- en metrostation Zuidplein. In vijf minuten loop je naar Ahoy. Kijk voor dienstregelingen op de websites van de Nederlandse Spoorwegen, de RET en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl.

 • Waar kan ik parkeren?

  Het parkeerterrein van Rotterdam Ahoy biedt plaats voor 2000 auto’s. Een parkeerticket kost €19,-. Bij het uitrijden opent de slagboom automatisch. Koop hier jouw parkeerticket..

   

  Is de parkeerplaats bij aankomst vol, dan verwijzen wij jou door naar de overdekte parkeergarage Zuidplein (hier geldt een ander tarief). Of je kunt gebruik maken van de diverse P+R voorzieningen, o.a. bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

 • Is het mogelijk om mijn elektrische auto op te laden?

  Momenteel beschikt Rotterdam Ahoy niet over laadpalen, het is op parkeerterrein van Rotterdam Ahoy dus niet mogelijk om elektrische auto's op te laden. Uiteraard denken we aan de toekomst en investeren we in duurzame oplossingen.

Toegang

 • Vanaf welke leeftijd kan ik de show bezoeken?

  Kinderen tot 4 jaar zijn gratis mits zij bij hun ouders op schoot zitten. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen de show niet alleen bezoeken en moeten met een ouder of begeleider komen.

 • Kan ik iets eten of drinken vooraf/tijdens mijn bezoek?

  Ja, de horeca outlets op de eerste ring blijven tot einde programma open. Ook zijn er andere eet- en drinkmogelijkheden in Ahoy. Er is voor ieder wat wils.

  Het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan.

 • Kan ik roken, e-smoken of vapen?

  Roken, inclusief e-smoking, in Rotterdam Ahoy is verboden. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen rookplekken.