Cavalluna Rotterdam Ahoy

Rotterdam, 4 maart 2020

GROOTSE PAARDENSHOW CAVALLUNA DIT WEEKEND IN ROTTERDAM AHOY

Vrijdag 6 maart arriveren bij Rotterdam Ahoy de paarden van Europa’s meest geliefde familieshow met paarden: CAVALLUNA. In 2019 wist het gezelschap ruim 20.000 bezoekers naar de Ahoy Arena te trekken. De nieuwe show, 'Legend of the Desert’, is in totaal drie keer te zien op zaterdag 7 en zondag 8 maart. Er zijn nog een select aantal kaarten beschikbaar via Eventim.

In de shows van CAVALLUNA staat de bijzondere band tussen mens en paard centraal. Al sinds 2003 werden in heel Europa meer dan 7,5 miljoen toeschouwers betoverd, ontroerd en geboeid. De 60 dieren, hun ruiters en het internationale dansgezelschap creëren samen een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Enorme productie
Speciaal voor deze shows worden er naast Rotterdam Ahoy speciale verwarmde paardenstallen gebouwd. Maar liefst vijf vrachtwagens zorgen voor het transport van de paarden en nog eens tien vrachtwagens vervoeren het materiaal. Naast de 60 dieren, waaronder 55 paarden en twee ezels, werken er ruim 90 mensen mee aan deze show. Om de dieren zoveel mogelijk dezelfde omstandigheden te bieden worden op iedere locatie dezelfde materialen, waaronder hooi, stro en zand in de piste, gebruikt en worden de stallen en inrijbak hetzelfde opgebouwd.

Top van Europa
Bij CAVALLUNA is een verscheidenheid aan paardenrassen te zien. De sterren van de show zijn Arabieren, Lusitano’s, Mini-Shetlanders, Andalusiërs een Tinker en natuurlijk de Nederlandse rassen KWPN (Nederlandse Warmbloed) en Friese paarden. Zij worden getraind en begeleid door grote Europese namen uit de paardenwereld. Zo weet paardenfluisteraar Bartolo Messina twee kleine kuddes paarden in volledige vrijheid aan te sturen, enkel door hun band van vriendschap en vertrouwen. De leden van de Hasta Luego Academy weten het publiek te verbazen met hun acrobatische kunsten op, onder en naast hun paard. De veelzijdige Laurent Jahan zorgt voor een grote dosis humor in de show samen met zijn ezels en vurige Arabier. Het Portugese team van voormalig kampioen Luis Valença brengt met hun edele hengsten een prachtige klassieke dressuur.  De paarden, met een ruiter of aan de hand, voeren complexe oefeningen uit tot in de perfectie. De diversiteit van al deze paarden en hun karakters maakt deze show extra bijzonder.

Allerlaatste kaarten
CAVALLUNA en Rotterdam Ahoy presenteren 'Legend of the Desert’ op zaterdag 7 maart 2020 om 15.00 uur en 20.00 uur en op zondag 8 maart 2020 om 14.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar vanaf € 39,50 (incl. servicekosten). Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via www.eventim.nl of 0900-1353 (€ 0,60 p/m).

Meer informatie: www.cavalluna.ahoy.nl.Noot voor de redactie/niet voor publicatie
Neem voor meer informatie contact op met Milou Erkelens (m.erkelens@ahoy.nl of 010 - 293 3141).
Download beeldmateriaal ©CAVALLUNA

Wij houden uw gegevens in eigen beheer om u te informeren over CAVALLUNA.. Mocht u persberichten van CAVALLUNA niet meer willen ontvangen, dan kunt u zich met onderstaande link afmelden.
Browser versie | Afmelden
copyright Rotterdam Ahoy - www.ahoy.nl