CavallunaCavalluna

Sterren van de show

Dit zijn de zeven masterequipes: Petra Geschonneck uit Duitsland, Sebastián Fernández uit Spanje, Sylvie Willms uit Frankrijk, Giona uit Italië en Hasta Luego uit Frankrijk. Ze behoren tot de absolute favorieten van bezoekers en maken de show tot een unieke ervaring voor jong en oud. Van de tournee van dit jaar hebben de jarenlange professionele leiders nu een vast contract met Apassionata World GmbH en blijven ze een integraal onderdeel van CAVALLUNA. 

 

Bartolo Messina uit Italië

De Italiaan Bartolo Messina in de shows van Apassionata World GmbH de meest uiteenlopende paardenrassen in volledige vrijheid, slechts gestuurd door de onzichtbare teugels van vriendschap en vertrouwen. Hij raakt het hart van de toeschouwers met zijn schattige pony’s, maar ook met het grote vrije dressuur. Daarnaast verrast het team rond Bartolo met grappige komedie-acts. De vrijheidskunstenaar wil op deze manier laten zien, dat paarden - klein of groot, elegant of robuust - in staat zijn samen bijzonder spectaculaire optredens te verzorgen. Ook voor de CAVALLUNA-shows zal hij zijn ongeëvenaarde talent, waarmee hij al zoveel toeschouwers voor zich won, bewijzen.

 

Luis Valenca uit Portugal

Excellente shows in een niet te evenaren precisie. Het team van de oude meesterlijke ruiter Luis Valença uit Portugal is een garantie voor ruiterkunst op topniveau. Als erelid van de nationale Portugese ruiterschool wijdt hij zijn leven aan het trainen van Lusitano-paarden en uitzonderlijk getalenteerde ruiters. In klassieke perfecte presenteert zijn jonge equipe alle facetten van de hoge school met edele hengsten. Ongeacht of ze aan de hand geleid worden of door de ruiter te paard. De dieren beheersen oefeningen als de levade, courbette en zelfs de ingewikkelde capriole tot in de perfectie. 

 

 

Equipe Sebastián Fernández

Samen met zijn zoon en nog twee andere ruiters toont Sebastián Fernández hoe handig Spanjaarden met de 'garrocha’ kunnen omgaan. Het gaat hierbij om een ongeveer drie meter lange houten staaf die oorspronkelijk bestemd was om het vee in de juiste richting te leiden. Naast de Doma Vaquera maakt het team indruk met tot in de perfecte uitgevoerde dressuuroefeningen in de stijl van de Working Equitation. De familie barst van het talent en is een waarborg voor meeslepende spanning, kunststukjes te paard en is daardoor een absolute verrijking van de CAVALLUNA-shows.

 

 

Hasta Luego Academy

De leden van de Hasta Luego Academy uit Frankrijk zijn een eliteteam onder de beste stunt- en dressuurruiters van Europa. Deze speciaal voor Apassionata World GmbH gevormde equipe slaagt erin de toeschouwers met steeds weer nieuwe artistieke hoogtepunten op, boven en onder het paard in vuur en vlam te zetten. Een bijzonder highlight van het team is Laury Tisseur, die vakkundig de veeleisende Hongaarse Post presenteert en het publiek adembenemende actie toont. In de shows van CAVALLUNA laat de equipe zien hoeveel moed en energie er nodig zijn om de aandacht van groot en klein ademloos vast te houden.

 

 

Sylvie Willms

Sylvie Willms is geboren met de passie voor paarden, want haar familie wijdt zich al meer dan 300 jaar aan het wel en wee van deze nobele dieren. Hoewel ze al op een paard zat voordat ze kon lopen, verloor Sylvie haar hart als klein kind al aan de vrije dressuur. Ze vindt het daarbij fantastisch veel dieren om zich heen te vergaren: in de shows van Apassionata World GmbH laat ze 14 paarden van verschillende rassen onvoorstelbare oefeningen doen... alleen met behulp van haar stem en haar lichaamstaal. Het wederzijdse respect en het vertrouwen tussen mens en dier is tot op de achterste rijen bespeurbaar en zorgt voor waarlijk betoverende momenten. Ook bij CAVALLUNA brengt ze het publiek in heel Europa met haar unieke talent in vervoering!

 

Equipe Giona

De familie Giona zijn ware meesters in de omgang met hun prachtige helden op vier benen. Vooral met de hartstocht voor de kunst van de vrije dressuur heeft Alex Giona een grote reputatie opgebouwd. Maar ook zijn broer Pier, dochter Giulia en zoon Diego maken grote indruk met hun kunde in de dressuur, het stuntrijden en de klassieke circuskunst. De equipe levert het publiek onvergetelijke momenten en laat ook bij CAVALLUNA zien welke grandioze momenten kunnen voortkomen uit een intensief partnerschap tussen mens en paard.

 

 

Equipe Filipe Fernandez

Al tien jaar lang maakt de getalenteerde dressuurruiter Filipe Fernandes deel uit van Europa's populairste paardenshow. De Portugees nodigden het publiek al uit om weg te dromen bij indrukwekkende dressuurprestaties in de succesvolle show Companions of the Light. Nu is hij aan boord bij CAVALLUNA met zijn eigen equipe en laat niet alleen prachtige quadrilles zien met zijn team Friezen, maar ook een ontroerende solo kür.

 

 

 

Equipe Laury Tisseur

Hij voert gedurfde manoeuvres uit, heeft een unieke band met zijn paarden en schittert met een onvergelijkbaar talent: Laury Tisseur. Bij de Hongaarse post staat de Fransman op de rug van twee paarden, vergezeld van vier andere viervoeters, beide aan de lange teugels en vrij naast hem lopend. Naast deze uiterst complexe en dynamische showacts brengt de Fransman het publiek ook in vervoering met harmonieuze uitvoeringen van de klassieke dressuur.

 

 

 

Equipe Carlos Román

De sympathieke Carlos Román uit Andalusië verrukt al 14 jaar toeschouwers van alle leeftijden met zijn viervoeters en is een kleine beroemdheid in zijn thuisland! De Spanjaard heeft een kleine stal met paarden, pony's en ezels en treedt al sinds zijn tienerjaren op voor publiek. Nu is hij voor het eerst bij CAVALLUNA en inspireert jong en oud met zijn getalenteerde ezel "Caramelo" in de arena in "Secret of Eternity".

 

 

 

Equipe Emma Tytherleigh

In "CAVALLUNA - Secret of Eternity" is ze te zien terwijl ze freelance werkt met een hond en een paard. Emma is echter ook aanwezig in verschillende andere scènes, bijvoorbeeld als onderdeel van de dressuur quadrille en in een andere vrijheidsdressuur. Emma weet met haar performance het publiek te boeien door te laten zien hoeveel vertrouwen er kan zijn tussen paard, hond en mens om trucs te laten zien die zonder gereedschap niet uit te voeren zijn. Bij CAVALLUNA is Emma Tytherleigh er nu helemaal bij om het hele publiek te betoveren.